Bőszénfai Szarvasfarm

7361-8285-zselicvad-vadfeldolgozo-szarvasfarmBőszénfai Szarvasfarm

Látogatótúráik és szervezett programjaik mind a szakmabeliek, mind a természet és az élővilág iránt érdeklődők számára kellemes, érdekes kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. A szelíd szarvasok simogatása, a dámszarvasok, a vaddisznók, az őzek és a muflonok egészen közelről – akár lovaskocsiról – való megfigyelése és etetése, az őshonos háziállatfajainkkal való ismerkedés, a vadállomány és a trófea kiállítás megtekintése, továbbá a saját termékeikből kínált kóstoló – vadhúsból készített sonka, kolbász, szalámi – egyaránt felejthetetlen élményt biztosítanak minden korosztály számára, egész éven át. A vadhúsból készített ételeiket helyben, Zselicvad éttermükben ízlelhetik meg.

 

 

 

 

 

A Bőszénfai Szarvasfarm honlapjáról:

A hangulatos zselici dombok között fekvő kis falu, Bőszénfa ad otthont a Kaposvári Egyetem EC Vadgazdálkodási Tájközpontjának, a több mint 2 évtizedes múltra visszatekintő szarvaságazatnak. Az egykor kutatási programként indult zárttéri vadtenyészet mára már Közép-Európa egyik legjelentősebb állományává nőtte ki magát. Az 1300 hektáron elhelyezkedő birtok több mint 1500 gímszarvasnak, 300 vaddisznónak, 200 dámvadnak, 150 muflonnak és mintegy 50 őznek nyújt élőhelyet. Gazdaságunkban a nagyvadak mellett háziállatok – magyar szürke marha, rackajuh, ló, szamár, kecske és vizibivaly – tenyésztésével is foglalkozunk.
Változatos és sokszínű tevékenységünk egyedülálló Magyarországon. Egy ágazaton belül megtalálható a takarmánytermesztés, az erdő- és a vadaskerti gazdálkodás, a vadászat, a vadhúsfeldolgozás és a turizmus is. A Kaposvári Egyetemmel együttműködve számos kutatási programban veszünk részt és hozzájárulunk hallgatóinak képzéséhez, gyakorlati tapasztalatszerzéséhez is.

 

01

Látogatótúráink és szervezett programjaink mind a szakmabeliek, mind a természet és az élővilág iránt érdeklődők számára kellemes, érdekes kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. A szelíd szarvasok simogatása, a dámszarvasok, a vaddisznók, az őzek és a muflonok egészen közelről – akár lovaskocsiról – való megfigyelése és etetése, az őshonos háziállatfajainkkal való ismerkedés, a vadállomány és a trófea kiállítás megtekintése, továbbá a saját termékeinkből kínált kóstoló – vadhúsból készített sonka, kolbász, szalámi – egyaránt felejthetetlen élményt biztosítanak minden korosztály számára, egész éven át. A vadhúsból készített ételeinket helyben, Zselicvad éttermünkben ízlelhetik meg.
Hadd lássuk vendégül Önt és kedves családját, barátait és kollégáit Bőszénfán, jöjjön el festői környezetben található tájközpontunkba, töltsön el nálunk egy vagy pár szép, élménydús napot.
A csoportok a szarvasfarmot a hét minden napján látogathatják, de kizárólag előzetes bejelentkezéssel! Egyéni látogatóinknak az aktuális nyitva tartási időben is biztosítunk látogatási lehetőséget, melyről kérjük, tájékozódjon a 0620/977-62-89 telefonszámon, hogy ne jöjjön hiába!
Zselicvad Étterem
2012 tavasza óta működik Zselicvad Éttermünk, amely egy régi-régi, ámde a XXI. század igényeinek megfelelően felújított, rusztikus épületben található. Az étterem 50 fő befogadására alkalmas, ezen kívül rendelkezik egy 20 férőhelyes, hangulatos terasszal is.
Ételeink nagy része kiváló minőségű helyi alapanyagokból – vad- és háziállatok húsából, a Zselicben gyűjthető gombákból, vadgyümölcsökből, fűszernövényekből – készül.
A receptúrák és a menüsorok összeállítása Kocsonya Kálmán Venesz-díjas mesterszakács szaktudását, az elkészült étkek a konyhán dolgozók lelkiismeretes munkáját dicsérik. Kínálatunkban éppúgy megtalálható a mindig keresett vadpörkölt, mint azok az ételek, amelyek eltérő módon készülnek. Ilyenek például a dámtekercs, a göngyölt vaddisznó oldalas, a fűszeres raguval töltött palacsinta, vagy a nagy sikernek örvendő grillezett szarvas szelet kakukkfüves vörösboros aszalt szilvával, parmezánnal pirított zöldségekkel, kemencés burgonyával.

 

04

 

Saját élményeink a blogon Bőszénfáról: Irány Bőszénfa!

 

Lókiképzés természetesen

 

Nem elég engedelmes a lovad? Néha úgy érzed, nem értitek egymást eléggé? Erőszakot is muszáj alkalmaznod, pedig nem szeretnél? Vagy egyszerűen csak szívesen tanulnál “lónyelven”?
Akkor gyere el Bodor Sára kurzusára a Kaposvári Egyetem Szarvasfarmjának Lovasudvarába, Bőszénfára, ahol TERMÉSZETES LÓKIKÉPZÉS-t tanulhatsz egészen AZ ALAPOKTÓL!
5 napos tanfolyamok lovasok, lókedvelők számára napi 2×3 óra foglalkozással, különleges kiegészítő programokkal, éttermi ellátással!
Előzetes bejelentkezés alapján!
A kurzusokról:
erőszakmentes, természetes lókiképzés
napi 2×3 óra foglalkozás nyers és különböző képzettségi szinten lévő lovakkal, csikókkal
minimum létszám: 1 fő
Kiegészítő programok:
fogatos vadetetés
tereplovaglás
a Bőszénfai Vadaspark megtekintése (szarvas-simogató és agancs gyűjtemény)
Az 1-5 napos kurzus ára 12.000 Ft/fő/nap, mely szállás és ellátás nélkül értendő. Igény esetén napi háromszori étkezést biztosítunk a Zselicvad Étteremben 3000 Ft/nap/fő áron, szállást pedig helyben, a 4 ágyas diákszállónkban 2000 Ft/fő/éj áron.
A kurzust Bodor Sára lókiképző, lovasoktató, lovastúra-vezető tartja. Lóállományunk vegyes, a nagyszámú magyar hidegvérű mellett tartunk shagya arabokat, fjordokat és shetland pónikat is.
Jelentkezéseket a táborok kezdete előtt 3 nappal tudunk elfogadni a szállás- és étkezési igények megjelölésével személyesen, e-mailben a dani.tunde@ke.hu címen vagy a 0630/209-36-86-os telefonszámon. Igény esetén a szálláskeresésben segítünk.
A kurzusokon mindenki kizárólag saját felelősségre vesz részt, amelyről a tanfolyamok kezdetén írásban nyilatkozni kell.

12191284_1209997232360686_5762640441649627804_o

http://szarvasfarm.ke.hu/index.php

7475 Bőszénfa, Malom u. 3.
Tel/fax: +36 82 / 570 – 519