Meistro Lovasklub

MeistroMeistro Lovasklub Kaposvár

A kaposvári Meistro Lovasklub 2000-ben alakult, amikor a lehetőség, a fiatal társaság tenni akarása és az igények egyszerre találkoztak a város szélén, a Kapos folyó partján, a Kecelhegy aljában. Hagyományőrző tevékenységükkel pár év alatt országszerte ismertté váltak.

 

 

 

A somogyi betyárjaik 2003-ban a Nemzeti Lovas Fesztivál különdíját, 2004-ben országos csikósversenyt nyertek, 2005-ben a Somogy megyei lovas bandérium tagjaként megnyerték a III. Lovas Világtalálkozót Szarvason. 2009-ben a Zánkai Lovas Fesztiválon a Somogyi bandérium ismét a legjobbnak bizonyult. A somogyi betyárok felállított táborhelyükkel és lovasprogramjukkal, melyet szintén a legszínvonalasabbnak ítélt a zsűri, véglegesen beírták magukat a Somogyi lovas betyár hagyományok örökösei közé. Évente rendszeresen szerveznek fogathajtó versenyeket, gyerekeknek lovas ügyességi versenyeket, lovastáborokat és nemcsak a lovasklubnál, hanem hétvégente országszerte mutatják be lovas-, zenés- táncos show-műsorukat, melyben középkori lovagok csapnak össze, táncosok lépnek fel, a főműsort a somogyi betyárok adják.

2012-től a Nemzeti Vágta előfutam soroztában, amit minden év agusztus utolsó hétvégéjén rendezünk meg. A lovastanyán vendég lovaknak is van kikötőhely. Bográcsozási és szalonnasütési lehetőség, 10 fő részére lovas szállás biztosított, de akár 40 főnek is tudnak szállást ajánlani. 50 fős clubhelységük rendszeresen ad otthont osztálytalálkozóknak, névnapi összejöveteleknek, kisebb konferenciáknak.

A klub tagjai közül 5-en lovas túravezetők és 4-en lovas sportoktatók. A közösség erejét fontosnak tartják, bizonyításul Egyesületet alapítottak, akik ma egyben a lovasklub magját is alkotják a hozzájuk csatlakozó pártolókkal.

A lovasklub területén lovasmúzeumot, állatsimogatót, horgásztavat, íjászpályát, lovagló négyszöget, díjugrató- és egy 650 méter hosszú galopp pályát alakítottak ki. A közösség munkáját a tulajdonos elismerésével jutalmazták a Kaposvár Szolgálatáért és a Somogy Polgáraiért kitüntetéssel, és 2008-ban az év vállalkozójává választották. Részt vesznek a városi, megyei közéletben, az országos lovastársadalom munkájában és tevékenységükkel próbálják azt előmozdítani, de aktívak az állatvédelem valamint a környezetvédelem területén is. Egész évben várják a hozzájuk egyedül és csoportosan érkező turistákat, baráti társaságokat, iskolai-, óvodai csoportokat és külföldi vendégeket az év településére, Kaposvárra, a virágok, szökőkutak és lovasok városába.

DSC_0022_nagy

Céljaink:

Célunk kezdettől fogva az, hogy tiszteletben tartva a mai gyerekek és fiatal családok szokásait, a ma divatos játékokat, ezeket megtartva (strandröplabda, paintball, stb.) ne hagyjuk elfeledni a régi játékokat, a természet az állatok szeretetét és tiszteletét.

Számos dolog mellett rájöhetnek a fiatalok, hogy a legegyszerűbb dolgokkal is milyen nagyszerűen lehet egy-egy napot eltölteni. A saját készítésű íjjal, csúzlival, rongylabdával. Megtanulhatják, hogy az állatokat, főleg a lovakat nem elég csak kiszínezni a papíron, és szeretgetni, hanem legfőképpen gondozni, ápolni, etetni és kontaktust teremteni velük, ez az igazi kihívás.

Fontos dolog a számítógép, a közösségi oldalakon történő csevegés, de az sem árt, ha megtanulják azt, hogy hogyan kell egy szöget beütni a falba. Egy szóval a való világot tapasztalja meg az, aki nálunk tölt el egy pár órát, vagy pár napot.

Meisto tanya
7400 Kaposvár, Keceli bejáró

Tel/Fax.:  82/424-381

http://lovasklub.meistro.hu/

IMG_7833_nagy