Túrázás a Zselicben

btlogo Vendégházunk közvetlenül a Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalon fekszik, ahonnan a Zselic számtalan túraútvonalán kirándulásokat tehetünk, bebarangolhatjuk a festői szépségű dombságot.

 

 

 

 

,,A Zselic számomra nem más, mint egy darab a múltból, ahol az erdők mélyén betyárok, szarvasok, és egyszerű erdei munkások békességben élték életüket, végezték mindennapos teendőiket. A Zselic őrzi múltját, büszke jelenére, és bízik jövőjében. Bízzunk benne mi is, hiszen ez a hazánk, Magyarország!” (Gyenes Viktor)

A DÉL-DUNÁNTÚLI KÉKTÚRÁRÓL
A Kaposvár és Szekszárd között már régebben meglévő Dél-dunántúli Kéktúra összekötése az Országos Kéktúrával – Rockenbauer Pál „Még egymillió lépés…” című TV sorozata nyomán – 1989-ben készült el.

Házánk második hosszútávú turistaútja nevét a népszerű turistáról, szakíróról, népművelőről, TV-s személyiségről, Rockenbauer Pálról kapta, – így tisztelegve emlékének. (Rockenbauer Pálról bővebben is olvashatsz itt a honlapon, a főoldalról nyíló, az életét bemutató fejezetben, vagyis itt !)

Az EWV (Európai Gyalogos Turistaszövetség) döntése nyomán a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát bekapcsolták az Európai Hosszútávú Vándorutak hálózatába, ennek következtében 1995-ben a Bajánsenye – Szekszárd szakasz az E7 vándorút része lett.

Az útvonal karbantartását a területileg illetékes Természetbarát Szövetségek / Bizottságok, valamint a Molnaszecsőd – Zalalövő közötti szakaszt a Hegyek Vándorai Turista Egyesület (Budapest) végzi.

Az útvonalat helyszinelte: Bozó andrás, Pálmai Vencel és Sztancsik György

http://www.kektura.click.hu/frame_DDK_hu.htm

del-dunantuli_kektura_terkep

Térkép a túrázáshoz:

http://turistautak.hu/maps.php?id=magyarorszag&image=raster&lat=46.436667&lon=17.724390&zoom=4&arrow=0&shading=1

Tanösvények:

http://www.ddnp.hu/e-tanosvenyek

Fekete harkály tanösvény:

http://www.ddnp.hu/_user/browser/File/e-tanosv/feketeharkaly_to.pdf

Eltűnt puszták nyomában tanösvény:

http://www.ddnp.hu/_user/browser/File/e-tanosv/eltunt_to.pdf

Védett természeti területek:

http://www.ddnp.hu/index.php?pg=menu_1972

11-05