Gasztronómiai kalandozások a Szarkafészekben I. Szalonnasütés

Hogy hogyan oldjuk meg az “élelmezést” itt a Szarkafészekben? Általában egyszerűen, de nagyszerűen. (Jó, tudom, ez elég szerénytelenül hangzott, de a vendégeink visszajelzései is ezt mutatják.😀)
A szóba jöhető konyhatechnológiai műveletek a következők (az egyszerűbbtől a bonyolultabb felé haladva):
– szalonna sütés, fokozva esetenként a Nagy Palócföldi Tüzes Vassal
– bográcsozás: pörköltek, halászlé, babgulyás stb…
– grillezés: no nem a bolti előpácolt kategóriában, hanem saját jószágból (legtöbbször), saját páccal
– kemencézés: a langallótól a vörösboros kakason át, a fokhagymás-fehérboros nyúltól a csülökig.

Itt most mindenki nyelhet egyet, mert következnek a fényképek az elmúlt hétvégéről…

Hát először is, kell ugye a tűz
Aztán ki kell pakolni a hozzávalókat
Gomolyog a füst
No meg aztán arra is ügyelni kell, nehogy szomjan halljunk közben:-)
Absztinenseknek:-)
Egészségünkre!

Levezetésnek néhány csendélet a Szarkafészekből:

 Köszönjük Sára a gyönyörű fotókat és a remek társaságot!

Válaszolhat