Kezdhetném megint úgy,

…hogy kitört a tavasz! De ezt mindenki látja, meg aztán borzasztóan közhelyes is lenne. (Itt jegyzem meg, hogy nagyon nehéz közhelyek nélkül írni arról, ami most a természetben zajlik. Nem írni róla meg nem lehet!:-) Mert kitört, mindenen végigsöpört, mindent végigszórt virággal, mézédes illattal, madárdal orgiával. Bármely érzékszervedet kapcsolnád ki, az összes többivel érzékelned kell! Igen így: kell! Nem kikerülhető, nem figyelmen kívül hagyható. Arra jutottam, hogy a tavasz egy nagyon erőszakos évszak, de úgy, ahogyan egy szerelemes ember gyengéden erőszakos  párjával, mert azt akarja, (igenis akarja!), hogy létrejöjjön a találkozás, az örömteli együttlét és ebből nem enged. Hát valahogy ilyen ez a tavasz: gyönyörű, illatos, sokat ígérő, igéző, szerelmetes!

A tavaszi képek is közhelyesek, de sebaj! Éljenek a gyönyörű közhelyek!:-)

A dekorációk felső foka: egy csokor erdei virág

 

A tájépítészet felsőfoka: virágzó cseresznyefa
(és ebből még a körülötte szétszórt profán tárgyak sem vesznek el semmit)

 

Almafa virág

És, hogy mi a helyzet az állatvilággal? No, hát az, hogy igyekszik lépést tartani. És úgy tűnik sikerrel. A Szarkafészekben legalábbis.:-)
Megszülettek a kisnyuszik, nehogy húsvétkor gond legyen a hímestojás szállítás körül.:-)

Nagy a tülekedés a mama körül

 

A leendő “logisztikai központ”:-)

Kikeltek a kiscsibék, hogy teljes legyen a húsvéti “szereplőgárda”.:-)

Castingra várva

 

A szerencsés kiválasztottak

És ha már az új jövevényeknél tartunk, megérkezett a Szarkafészek legújabb lakója: Zsuzsika! Ő ugyan nem tartozik a húsvéti ünnepkörhöz (legalábbis egyelőre nem:-), hacsak úgy nem, hogy nekünk ajándék, mintha a nyuszi hozta volna húsvétra. (Na most aztán jól belekevertem az egész “állatkertet” a húsvétba.)

 

Zsuzsika
Erről beugrott egy szólás: “csak nézett, mint a vett malac a téglaólban”:-)
Na, ez olyan!:-)
Zsuzsika és az ő vacsorája
Zsuzsikát meg szeretnénk tartani, sőt, kap egy csinos, rangban, korban hozzáillő vőlegényt, akivel családot fognak alapítani. Vesznek a CSOK-ból egy szép, takaros téglaólat és ottan fognak éldegélni, nevelgetni születendő malacaikat a mi legnagyobb boldogságunkra. Rengeteg savónk marad a sajtokból, kár lenne veszni hagyni, amikor hasznosulhat malaceleség formájában.
A többi állatunk is élvezi a tavaszt, néhány kép:

 

Kacsapihenő

 

Bizony, Flóránk már ekkora
Flórának került gazdája, addig is szép nagy kifutón élvezi a jó időt és várja leendő, szerető gazdáját. (Piroska, mondom nagyon várja.:-)

Válaszolhat