Még nincs itt a téli álom ideje

Bizony, én sem azért jelentkeztem oly régen, mert téli álomba merültünk volna.:-) Sőt!:-) Igazából a vendégházi szezon is igen hosszúra nyúlott az idén, az őszi munka sem lett kevesebb és a tavaszi beruházásaink alapját is most tesszük le. Ja, na az alap, az konkrétan eltolódott tavaszra, mármint a jurta fürdő-konyha-szabadtéri fedett étkezőjének alapásása, betonozása. Nagyon szerettük volna még az ősszel megépíteni, de sajnos financiális okok miatt ez tavaszra tolódott. Sebaj, ami késik, nem múlik.:-) A faházat viszont még az idén meg fogjuk rendelni, hogy tavasszal megkezdődhessen a felépítése.
Amit viszont elkezdtünk, az a jurta környezetének kialakítása, konkrétan az utcafronti rézsű benövényesítése és sövénykerítés ültetése, hogy a jurta lakóinak megteremtsük a magánszférát, hogy ne érezzük úgy, hogy az “utcán” élnek, legyen egy intim, csendes, elszeparált környezet.
Nem volt kis munka, de szerencsére volt segítségünk a családból.:-) (Köszönjük Rebeka és Balázs a segítséget!)

Íme a fázisfotók:

Ilyen volt
A sok kiálló, visszamaradt gyökeret ki kellet vágni
Tajlajtakaró fólia, hogy nem gazosodjon a növények között
Fóliakimetszés
Felsorakozott a “növényhad” és az “ültetőszázad”:-)
Elültetve a rézsü növényzete
Kijelölve a sövény vonala
Felsorakoztak a leylandi ciprusok is
Lyukásás
És kész!!!

Vasárnap estére lettünk készen, addigra be is borult, el is fáradtunk rendesen. De a végeredménnyel nagyon elégedettek voltunk, tavasszal elkezdhet nőni, terebélyesedni.

A növényeket Nováról, a Szalay Díszfaiskolából hoztuk, erősek, gyönyörűek. Köszönjük Ivó!:-)

Válaszolhat