Miért jó falun élni?

Nos, annak rengeteg oka van. 😀

Hogy miért jó Bárdudvarnokon, Dadán élni? Aki szokta olvasni a blogot, az már kapisgálhatja…

 

Mert itt igazi közösségben, itt élni szeretők körében, rengeteg lelkes, kreatív ember barátságában-társaságában lehet megélni a hétköznapokat és az ünnepeket.

Itt valahogy az ünnepnap is több. Mert ünnep minden közösségi program, így ez a múltheti szüreti felvonulás is. Bárdi ünnep. Mitől más a bárdi ünnep? Ó, az egészen sajátságos.

Például mindig a megadottnál később kezdődik, lehetetlen elkésni.😀 A helyiek úgy mondják: bárdudvarnoki idő szerint. Ha valaki pontosságot szeretne, kihangsúlyozza, hogy NEM bárdudvarnoki idő szerint. Amúgy mindegy, mert úgy is az lesz, de emiatt senki sem ideges. (Ha tréfálni akarnék, akkor azt mondanám, hogy ide a déli harangszó is később ér, de ez nem lenne igaz.)

Itt minden ünnepen előkerül a bor. Ez elengedhetetlen a méltó ünnepléshez, ebben gondolom mindenki egyetért. Szerencsére igen kiváló helyi borok vannak, úgyhogy mindenki legnagyobb megelégedésére történik a dolog.

Itt minden ünnepen van étel, ha más nem, akkor sokan sütnek valamilyen pogácsát vagy süteményt. Ha kicsit nagyobb szabású a dolog, akkor a helyi vadásztársaság ad vadat az ételhez, vagy az önkormányzat halat, vagy a vállalkozók adnak birkahúst (vagy egyebet), vagy mindhárom egyszerre. (Ez volt most a szüreti felvonuláson is.) Ezt azért meg lehet szokni, nemde ?!😀

A szervezés nálunk a faluban sokszor önkormányzati, de sok a magánkezdeményezés is. És mindegyikre érdemes elmenni, mert jól sikerülnek.

Néhány kép rólunk és a szüreti felvonulásról (bocsánat az életlenségért, de valami miatt lebutította a blogger.com a képeket):

Az első állomás

 

 

 

 

Nekünk saját dudásunk volt, ami azért nem akármi!

 

Az elmaradhatatlan körtánc

 

Ilyen, amikor dudaszóval hajt az ember

 

Minden megállónál várták a felvonulókat pogácsával, süteménnyel, borral, üdítővel

 

 

A képekért köszönet Csabankó Gyulának!

A következő esemény a bormustra lesz, már alig várom…

Ja, és ismét filmesek jártak a Szarkafészekben… Hogy mikor, milyen formában láthatjuk, hogy mit követtek el, az még titok.😀

Válaszolhat