Lovasprogramok

Szállást adunk lovasoknak és lovaiknak egyaránt

A Szarkafészek olyan szálláshely, ahová lovakkal is lehet érkezni: háromsoros villanypásztorral körülvett dús, árnyas legelő várja a hátasokat. (Bár most, hogy ezt így leírtam, akár lovaskocsis túráknak is ideális a hely, csak akkor nem a hátasoknak ideális, hanem a kocsisoknak.:-)A Zselic kiváló lovastúra célpont: enyhe lankák, emelkedők, gyönyörű erdők, puha, jól járható talaj. Széna, zab ellátás megoldható.

 

 

Lókiképzés természetesen Bőszénfán

 

Nem elég engedelmes a lovad? Néha úgy érzed, nem értitek egymást eléggé? Erőszakot is muszáj alkalmaznod, pedig nem szeretnél? Vagy egyszerűen csak szívesen tanulnál “lónyelven”?
Akkor gyere el Bodor Sára kurzusára a Kaposvári Egyetem Szarvasfarmjának Lovasudvarába, Bőszénfára, ahol TERMÉSZETES LÓKIKÉPZÉS-t tanulhatsz egészen AZ ALAPOKTÓL!
5 napos tanfolyamok lovasok, lókedvelők számára napi 2×3 óra foglalkozással, különleges kiegészítő programokkal, éttermi ellátással!
Előzetes bejelentkezés alapján!

A kurzusokról:

erőszakmentes, természetes lókiképzés
napi 2×3 óra foglalkozás nyers és különböző képzettségi szinten lévő lovakkal, csikókkal
minimum létszám: 1 fő
Kiegészítő programok:
fogatos vadetetés
tereplovaglás
a Bőszénfai Vadaspark megtekintése (szarvas-simogató és agancs gyűjtemény)
Az 1-5 napos kurzus ára 12.000 Ft/fő/nap, mely szállás és ellátás nélkül értendő. Igény esetén napi háromszori étkezést biztosítunk a Zselicvad Étteremben 3000 Ft/nap/fő áron, szállást pedig helyben, a 4 ágyas diákszállónkban 2000 Ft/fő/éj áron.
A kurzust Bodor Sára lókiképző, lovasoktató, lovastúra-vezető tartja. Lóállományunk vegyes, a nagyszámú magyar hidegvérű mellett tartunk shagya arabokat, fjordokat és shetland pónikat is.
Jelentkezéseket a táborok kezdete előtt 3 nappal tudunk elfogadni a szállás- és étkezési igények megjelölésével személyesen, e-mailben a dani.tunde@ke.hu címen vagy a 0630/209-36-86-os telefonszámon. Igény esetén a szálláskeresésben segítünk.
A kurzusokon mindenki kizárólag saját felelősségre vesz részt, amelyről a tanfolyamok kezdetén írásban nyilatkozni kell.

http://szarvasfarm.ke.hu/lovasudvar/lokikepzes-termeszetesen

 

Lovastúrák

Bőszénfáról induló fogatos-, lovas-, és szamaras programok előzetes (legalább 1 nappal korábban!) időpont egyeztetéssel, bejelentkezéssel

A túrák a Szarvasfarm Lovasudvarból indulnak, vagy az istálló körüli legelőterületen zajlanak. A programokat 7 személyes hintókkal (1. fotó) és 10, illetve 15 (2. fotó) személyes túrakocsikkal valósítjuk meg. Menet közben a fogatosok tájékoztatják a vendégeket a látnivalókról, külön kísérő nincs a fogatokon. A fogattal való közlekedés tradíciója évszázadokra nyúlik vissza – nem tartozik a gyors közlekedési módok közé. Arra viszont kiválóan alkalmas, hogy megfigyelhessük a körülöttünk elterülő természeti szépségeket. A szarvasfarm vadjai jól ismerik a lovasfogatokat, nem félnek tőlük – viszonylag közelre – 50-80m-re bevárják azokat, így módunk van közeli képeket készíteni, az állatokban gyönyörködni. Nyári nagy melegben – különösen délidőben – az állatok elhúzódnak az épületek, erdők árnyékába – ilyenkor sokkal kevesebb jószágot láthatunk!

http://szarvasfarm.ke.hu/lovasudvar/lovasturak

 

Ajánló a  programokhoz:

 

 

 

IMG_1420 IMG_1432 IMG_1454  P4250038  unnamed20130411 (2) csori csorri         P4250102