Megközelítés

A hozzánk vezető út elég kacifántos a falun belül, a GPS-ek időnként földútra visznek (amik nem mindig járhatók), pedig végig aszfaltos út vezet hozzánk.

(GPS koordináták: SZ: É46.33327° H: K17.70851°)

Egy kis segítség az először hozzánk látogatóknak:

A Balaton felől érkezve a 61-es főúton (ez megy Nagykanizsára) kell haladni a kaposmérői körforgalomig, ahonnan Kaposmérő felé kell kihajtani. A faluban a legelső utcán jobbra kell kanyarodni (nem sokkal az üdvözlőtábla után), az utca elején tábla jelzi, hogy ez a Dél-Dunántúli Kéktúra útvonala, ez egészen a vendégházig vezet, csak a kéktúra jelzést kell követni végig.

Kaposvár felől érkezve (610-es fűút) Kaposmérő túlsó felén az utolsó utcán balra kanyarodva, végig a Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalon szintén.

A másik lehetőség a körforgalomból Kadarkút felé (azaz balra) kihajtani. A következő falu már Bárdudvarnok. A falu legelején Kaposszentbenedek (tábla jelzi) felé, balra kell kanyarodni. Egy  elágazás fog következni, ahol megint balra kell tartani, ahogyan a Szarkafészek útjelzőtábla mutatja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az út végén, a völgyben megint balra. Végig a falun, egészen addig, amíg bele nem ütköznek egy katolikus templomba (az lesz szemben), ahol megint balra kell menni, ezt is jelzi egy útjelző táblánk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(ez az út már hozzánk visz), fel a dombra, a tetőn egy márványüzem mellett jobbra fordul az út, utána le a völgybe, itt jobbra megy az út, látni fognak egy Kaposdada táblát, tovább nagyjából egyenesen, aztán élesen kanyarodni fog az út balra, kövessék (egyenesen egy zsákutca táblás földút vezet, ne arra) egy 14 %-os emelkedőn fölfelé, kanyar, Dada tábla, kicsit kanyarog az út, karám először jobbról, aztán balról és már meg is érkeztek hozzánk, a 27-es szám, sárga ház, zöld ablakokkal.

 

Szigetvár, Kadarkút felől annyi a különbség, hogy Kaposvár felé kell menni, amíg el nem érik Bárdudvarnokot, ahol a falun keresztülérve lesz a Kaposszentbenedek tábla.