+36 70 341 2017

RÓLUNK

A Szarkafészek Vendégház és Kisgazdaság 2013. márciusában indult. Célunk a hagyományokon alapuló, természet közeli, fenntartható élet, amit szívesen megismertünk másokkal is. Nagyszüleink eltékozolt szellemi hagyatékát igyekszünk újrateremteni a mai kor lehetőségei és szerény képességünk szerint.

Gazdaságunk a fejősállatok tejéből előállított hagyományos tejtermékekre épül: tehéntejből készítünk túrót, tejfölt, vajat, friss sajtot.

Vendégházunk zöld szálláshely, amíg birtokunkon pihen, ökológiai lábnyoma kisebb, mint otthon, szinte elhanyagolható. Minden villamosenergia szükségletünket magunk állítjuk elő napelemeink segítségével. Környezetbarát tisztítószereket használunk, már csak azért is, mert az emésztőnk két kamrás, baktériumokkal bontatjuk le a szennyvizünket, a maradék szürke vizet a legelő locsolására használjuk fel, nem vész el semmi. A hulladékot szelektíven gyűjtjük, és a vendégeink is ezt teszik. Az élelmünk egy részét magunk termeljük. Húsból majdnemönellátóak vagyunk, szinte nincs is karbonlábnyoma az általunk fogyasztottnak. Állataink helyben legelnek (a nyulak is a helyben kaszált füvet kapják).

Birtokunkon lehetőség van a következő tevékenységekre (természetesen szezontól függően): állatetetés (az állatgondozásban való részvétel függ a gyermekek életkorától, hozzáállásától, megbízhatóságától), simogatás, fejés, sajt és tejtermékkészítés, sétakocsikázás, pihenés, madárdalhallgatás, csillagoségbolt fürkészés. Remek program lehet egy közös kemencés vacsora vagy kenyérsütés.

A Zselic megannyi kikapcsolódási lehetőséget kínál, amikről a főoldalon tájékozódhat a programajánlatok alatt.

Állataink: Barack, a tehén, Bodza a borja, nyúlfiak, baromfiak, kutyák, macskák.

Külön bejáratú falusi vendégházunk 5+4 fő (+2 pótággyal) pihenését biztosítja télen-nyáron, igény esetén további sátorhelyekkel, nagy terasszal. A vendégház öt fős alsó szintjén 2 szobánk van, fürdőszobával, teljesen felszerelt konyhával, nagy “kiülős” terasszal. A 4 személyes tetőtérben, külön bejárattal 1 nagy szoba, fürdőszobával, nagy erkéllyel, ahonnan remek kilátás nyílik a tájra. Ideális együtt nyaralási lehetőség több generáció vagy baráti családok számára. Ezekhez az együttlétekhez újítottuk fel közösségi terünket, ahol 15-20 fő tud együtt étkezni, szórakozni. Ugyanezen helyiségben biztosítunk reggelit, vacsorát vendégeink számára.

Jurtaszállásunkat (5+1 fő) májustól szeptemberig választhatják, teljesen felszerelt konyhával, fürdőházzal, fedett terasszal.

Lehetőség van bográcsozásra, grillezésre, szalonnasütésre, amihez mi a helyet, az eszközöket és a tűzifát biztosítjuk. Előzetes egyeztetés alapján (egyéb elfoglaltságaink függvényében) kemencés vacsorát készítünk vendégeinknek. A gyermekeknek utazó vendégágy, etetőszék, gyermekkád, WC-ülőke biztosítja a megszokott kényelmet. Rossz idő esetén társasjáték,mesekönyvek segítenek az idő eltöltésében. (És a poggyászt sem terhelik.) A házban WI-FI áll rendelkezésre.

Hogy kinek ajánljuk a Szarkafészket?
Azoknak, akik szeretik a természetet, a szívélyes vendéglátást, a finom sajtokat, az állatokat, nagyanyáink ételeinek ízeit, a kirándulásokat, a felejthetetlen illatokat, a tiszta levegőt, a jó beszélgetéseket, a tábortüzet, a hajnali csendet megtörő kakasszót…

 

Lépjen kapcsolatba velünk!

7 + 5 =

A Küldés gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.